Är Ecigg bättre än att röka tobaks dito?

Vad är skillnaden mellan en Ecigg och en cigarett egentligen?

Till att börja med så förbränner man ingenting när man använder en elektronisk cigarett. De flesta skadliga ämnena i en cigarett kommer av förbränningen av den behandlade tobaken. Med bekämpningsmedel som innehåller bland anat radium. Inte bra för dina lungor.  En E cigg innehåller inga av dessa ämnen vilket gör det till ett betydligt hälsosammare alternativ.

Är E cigg helt ofarligt då?

Nej verkligen inte men i jämförelse med en vanlig cigarett är de betydligt mer skonsamma. Storbritannien genomförde en stor genomgång av flera studier 2015. Och fann att Ecigg nog är i storleksordningen 90-95% mindre skadligt medans University of michigan. Genomförde en liknande undersökning och kom fram till att de nog är närmare 85% mindre skadliga för dig.  Även de största kritikerna av ecigg är överens om att vaping är åtminstone 50% bättre för dig och din hälsa.

Men nikotin är väl inte bra för dig?

Nej naturligtvis inte nikotin är starkt beroendeframkallande och bör behandlas som sådant. Men det finns många som försökt sluta genom att använda plåster och tuggummin. För många fungerar inte detta, det är rökandet som är en del av det taktila beroendet. För dessa har vape fungerat som ett sätt att sluta röka.

Ecigg är naturligtvis ingen magisk lösning

På ett beroende, men det är ett steg i rätt riktning helt klart. Och du som nikotinist kan få i dig ditt nikotin utan alla dessa cancerframkallande ämnen så är det bara bra. Ha dock i åtanke att även E cigg har skadliga ämnen i så det är inte helt riskfritt. Men på skalan cigarett vs ecigg så är det väldigt mycket bättre för dig och framförallt för din omgivning. För det är inte bara du som rökare utan alla omkring dig som drabbas av cigarettrök.

Olika modeller av ecigg

Så var smart och minska ned på den mängd skadliga kemikalier du inhalerar i dina lungor!