Tisdagen den 27 mars kl 10 ska vi se föreställningen Ocean på Unga Klara. Föreställningen är cirka två timmar inklusive paus.

Samling: 09.10 vid tunnelbanan. Skolan ordnar matsäck, men ta med en väska att förvara matsäcken i.

Efter föreställningen:

Lektioner enligt ordinarie schema.

”Ocean är en svart, rolig och sorglig föreställning om intimitet. Om sex, svek, saknad och solidaritet. Om kärlek och missbruk. Om rädsla och längtan. Om det allra viktigaste.

I en globaliserad individualistisk värld där rädsla, extremism och förtryck sprider sig som eld i torrt gräs, växer samtidigt en intimitetshunger och ett behov av gemenskap sig allt starkare. I Ocean får vi möta tre generationer; tonåringarna, föräldrarna och ”mormödrarna” som alla på olika sätt ställs inför frågan: vad är intimitet? Är det sex? Kärlek? Att bara känna sig nära någon? Eller kan det vara något helt annat? Är det livsviktigt? Eller kan det vara livsfarligt? Och hur ska den som aldrig fått uppleva intimitet våga lita?

I Ocean ligger Marta, som överlevt förintelsen, för döden.
I Ocean gör ett par slut och ett annat möts för första gången.
I Ocean pratar tonåringar om filosofi, Freud och porr.
I Ocean träffas människor i en självhjälpsgrupp för sex- och kärleksberoende.
I Ocean håller en grupp oroliga tonårsföräldrar möte om sina barns syn på sex.
I Ocean flyr människor in i fantasivärldar.
I Ocean förekommer otrohet, övergrepp och svek.
I Ocean förekommer vänskap och intimitet.
I Ocean förekommer en sköldpadda.”

Läs mer om föreställningen HÄR.

/Ulrika och Lena