I tisdags besökte klassen riskdagen och spelade Demokratispelet. Detta var väldigt givande och uppskattade aktiviteter som säkert bidrog till en ökad förståelse av hur det demokratiska systemet i Sverige fungerar.

Nästa fredag kommer klassen att gå på teater på förmiddagen. Klassen skall samlas klockan 9.10 vid Mälarhöjdens T-bana för avfärd mot Kuturhuset. Föreställningen pågår mellan 10-12 och eleverna kommer att få med sig en matsäck från skolan.

Vi går på teater 8b+8c

Teaterbesöket ersätter den vanliga undervisningen på förmiddagen denna dag och klassens enda lektion blir idrotten som börjar kl 13.10 i Västertorpshallen, dit vi åker direkt efter teatern. I övrigt är det lektioner enligt schema nästa vecka.

Uppgifter och läxor till vecka 12;

Måndag; Svenska – Hundarna kommer färdigläst.

Tisdag; Slöjd – Skrivit en detaljerad planering.

Onsdag; Tyska – Eleverna kommer att laga mat och börjar därför kl 8.00 istället för 8.40.  Moderna språk – Glosor. Eng – Fortsättning redovisning

Torsdag; SO-prov – Namngeografi Nord + Sydamerika

Fredag; Teater – Samling kl 9.10

Just nu i de olika ämnena;

Engelska; Eleverna övar på tal och därefter kommer de att titta på film.

Svenska; Inlämning av den gestaltande texten.

Matte; Eleverna arbetar med procent.

NO; Teknik.

SO; Namngeografi kopplat till de olika SO-ämnena.

Musik; Ensemble.

Idrott; Bollsporter.