Sekr: Siri A

Ordf: Karin och Lucas

Hänt i veckan

– Under onsdagen hade överhängande antal språkgrupper prov

-På torsdagens matematiklektion genomförde vi andra delen av Stockholmsprovet

– Vi genomförde även en bollsport vid namn kin-ball under torsdagens idrottslektion

– Vi har påbörjat våra gestaltande texter om ljuset vilket är ett projekt kombinerat med de naturorienterande ämnena och svenska

– Under onsdagens bildlektion skrev vi våra utvärderingar kring det tryckprojekt vi genomfört den senaste tiden

– På torsdagens SVAL-lektion har vi börjat se filmen ”Fucking Åmål”

– Under tisdagens idrottslektion visade vi upp respektive filmade in våra danskoreografier

Läxor & prov

måndag 19/2 – Läsläxa i den skönlitterära boken ”När hundarna kommer” till s. 75.

tisdag 20/2

onsdag 21/2 – SO-prov på ideologier och Sveriges styrelseskick inklusive begrepp. Den information som krävs för att studera till det kan du finna på Åsas instagram; so.fun.so

– Ifall den skriftliga utvärderingen i bilden inte skrivits klart under onsdagens bildlektion har man möjlighet att lämna in den denna dag istället.

torsdag 22/2

fredag 23/2 – Matematikprov med tyngdpunkt på algebra och samband för samtliga grupper. Dock kan uppgifter från tidigare kapitel förekomma på provet.

– Sista inlämningsdag av praktiklapparna.

(Gestaltande text inom NO/SV ska vara färdigställd v. 10)

– Schemabrytande dag 20/2

Vi träffas 09.00 vid tunnelbanan och åker skridskor fram till lunch. Vi ska i första hand åka på Trekanten där isen enligt säkra uppgifter ska vara tjock respektive säker. Skulle vädret mot all förmodan inte vara med oss åker vi istället till Zinkensdamm. Ifall ni inte har möjlighet eller lust att medtaga skridskor finns promenad som en möjlighet. Dock är man i behov av hjälm ifall man vill åka skridskor. Matsäck medtags ej men då vi äter lunch vid 11.30 i skolan. Efter lunchen ser vi på filmen Sameblod och till denna film är eleverna tillåtna att medtaga snacks och dryck. Dagen avslutas kring 14:45 på tisdagseftermiddagen.

– Eleverna får endast sitta kvar i skolans lokaler till 16.30 eftersom att samtliga lärare går hem vid denna tid.