Ordförande: Cynthia och Sigrid

Sekreterare: Max

Den här veckan har vi gjort;

Grupp 1 och 4 har haft läxförhör om energi, vi har diskuterat energifrågor muntligt i grupp. På spanskans front har vi haft en avstämningsuppgift om grammatikövningar. Vi har avslutat volleyball och startat ett dansprojekt på idrotten. När det gäller engelska har vi sett en film som heter ”suffragette” som handlar om processen i den industriella revolutionen om hur en kvinnorörelse kämpade för kvinnlig rösträtt i England för länge sedan. Sedan har vi fyllt i en stor ankät som handlar om elevers vanor i Stockholms län, en ”brukarenkät”. Vi har också börjat förbereda våra utvecklingssamtal.

Läxor & prov

22/1 Mån: Glosor på quizlet, sök på ”TantTysk”

23/1 Tis: No kunskapstest om energi s. 304-319 i fysikboken, gäller Christinas grupp.

24/1 Ons: Tyskaglosor, Spanskaglosor på quizlet

25/1 Tors: Matte diagnos (Algebra) LENAS GRUPP

26/1 Fre: SO bedömnings uppgift. Vi ska skriva om filmen ”suffragette” och hur relevant den är när vi ska lära oss om kampen för kvinnlig rösträtt, och samt vilka historiebruk den använder. Mer info under lektionerna.

Novellen i svenska ska vara klar på fredag. Vi har renskrivit våra noveller på datorerna och ska förbättra dom så mycket som det går.

Hemkunskap: Maritas och Ingrids grupp ska fortsätta skriva på en text om hur vi ska göra en hamburgare där vi köper så lite plast som möjligt. Den ska vara klar på fredag.

Övrigt:

Studiedag på 29/1. Utvecklingssamtal. Rikard träffar sina mentorselever på Pärlan och Magnus i C325.

20 februari – schemabrytande dag med skridskoåkning.

24/1 Onsdag – åker vi till ungdomsmottagningen. Vi ska vara där kl. 11.00. Vi ska lämna våra pågående lektioner runt halv elva.

Skolvärdar har ett möte i skolkafeét. Måndag den 15 februari 9:30

GLÖM INTE ATT LÄMNA IN PRAOLAPPARNA