Hej!

Fotouppgiften som vi nu jobbar med på bilden på tema Möten i Stockholm ska vara färdig redan på fredag 8 september (se provschemat). Detta för att ni ju måste ha bilderna färdiga för att kunna börja skriva texter till dem på svenskan, och det arbetet behöver snart komma igång. Om bilden inte är färdig vid deadline så kommer ni alltså inte kunna skriva någon text under svensklektionerna och i förlängingen kanske inte hinner få med era bidrag i boken. Jag vet att jag glömde att säga detta till 8A, 8B och 8E nu i veckan och jag är ledsen för detta, men jag tror att ni kommer att lyckas jättebra ändå.

Fotouppgiften är individuell. Kom ihåg att arbeta med tredjedelsregeln, konstraster,  bakgrund och skärpa. Detta har vi ju pratat en hel del om under de senaste lektionerna. Hur ni gestaltar temat är fritt men ni behöver ju så klart ha en tanke kring hur ni vill göra detta.

Ni fotograferar på fritiden men vi kommer även att i nästa vecka ta oss in till staden för en stadsvandring i Per Anders Fogelströms fotspår. Då kommer det säkert finnas lite tid att arbeta med uppgiften. Börja fundera på och testa hur ni kan gestalta det aktuella temat på ett intressant sätt!

Formatet ska vara liggande och skickas högupplöst (verklig storlek) till rikard.nilsson@stockholm.se

Spara dock bilden på telefonen efter att den har skickats i pga att den ska vara tillgänglig vid författandet av mikronovellerna på svenskan.

 

Med vänlig hälsning,

Rikard