Kategori: Aktuell info (Sida 1 av 4)

Schemabrytande dag 20 februari

Tisdag 20/2 åker vi skridskor på eller promenerar vid sjön Trekanten. Vid skridskoåkning måste hjälm användas. Tag gärna med klubba/puck/boll. Vi åker tillbaka till skolan och äter lunch samt tittar på film på eftermiddagen. Om isen skulle vara för dålig åker vi på Zinken. Dagen avslutas ca. 14.45

Samling vid Mälarhöjdens tunnelbana enligt följande:

8.50 8A och 8B

9.00 8C och 8D

9.10 8E.

// Lärarna i arbetslag år 8

Föreläsning för föräldrar 22 februari

FFM, Föräldraföreningen vid Mälarhöjdens skola bjuder in till en föreläsning i Mentors regi kring Livspusslet med Viveca Ernmark (leg psykolog) den 22 februari kl 18.00 -19.15 i Matsalen.

”Jobba, handla mat, hämta barn, städa, göra läxor, skicka inbjudningskort till kalaset. Hur får jag som förälder alla pusselbitar att gå ihop, samtidigt som jag tar hand om mig själv?”

I det här seminariet får du verktyg och redskap för att hantera livspusslet, minska stress och känna dig nöjd även när alla pusselbitar inte faller på plats. Under seminariet får du som deltar även möjlighet att kartlägga ditt eget livspussel. Viveca Ernmark (leg psykolog) håller i seminariet och har femton års erfarenhet som barn- och ungdomspsykolog. Hon driver nu eget företag och arbetar bl a med neuropsykiatriska utredningar och med att handleda andra psykologer och personal som arbetar med barn.

Prenumerera på bloggen

Vi har under läsåret haft en hel del problem med vår prenumerationstjänst på bloggen. Först fungerade den inte och sedan så verkar den ha skickat iväg massor av notifikationer på en och samma gång. För att försöka lösa detta har vi vid två tillfällen tagit bort samtliga prenumeranter. Det innebär att vissa av er som tror att ni prenumererar på bloggen inte gör det längre, då vi var tvungna att ”starta om” funktionen.

Vi hoppas nu att våra problem ska vara lösta och uppmanar er alla att återigen anmäla er som prenumeranter. Vi är ber så mycket om ursäkt för de besvär som detta har orsakat er.

Utvecklingssamtal med Rikard

Hej!

Här är tiderna för utvecklinssamtal med Rikards mentorselever. Vi ses som vanligt på Pärlan.

Måndag 29 januari

Elliot              08:15-08:44

Theodor        08:45-09:14

Max               09:15-09:44

 

Sigrid             10:15-10:44

Siri A             10:45-11:14

Karin             11:15-11:44

 

Hjalmar         12:45-13:14

Lina               13:15-13:44

Ella                13:45-14:14

 

Gustav          14:45-15:14

Siri B             15:15-15:44

Kelos             15:45-16:14

Alexandra     16:15-17:45

 

Välkomna!

/Rikard

PRAO Vecka 16 och 17

Inför den kommande PRAO:n behöver ni ha en del blanketter, dels att lämna över till PRAO-platsen och dels att be dem fylla i och lämna in till Mariette senast 23/2.

Blanketterna hittar du här:
Följebrev till elev och föräldrar prao år 8

Praoavtal och riskbedömning -18 Mälarhöjdens skola

OM du vill ha PRAO inom sjukvården så måste du kontakta Mariette personligen. Detta kan anordnas i viss utsträckning men inte garanterat.

Vid frågor kan ni kontakta Mariette direkt på mariette.svensson@stockholm.se

 

Bokvernissage 8 A+B+C

Så lider terminen mot sitt slut och som en trevlig final på svenskan firade vi att vår bok om möten i staden kom tillbaka från tryckeriet. Givetvis fick alla elever varsitt exemplar av boken. Det kan vara så att vi blir bjudna på ytterligare en vernissage av Stockholms stad vid ett senare tillfälle i vår.

Tusen tack för den här terminen och ha ett härligt jullov!

/Ulrika

 

Frånvarorapportering

Tyvärr kan det vara så att frånvarorapporteringen inte stämmer till 100% denna termin på alla elever. Stockholms stad arbetar med att bygga upp en ny skolplattform där schema, elevregister, frånvarosystemet och dokumentation ska samverka. Detta fungerar inte fullt ut just nu och det kan påverkar elevernas frånvaro på terminsbetygen. Alla mentorer har en översikt över frånvaron för varje elev som vi bifogar terminsbetygen. Skolplattformen förväntas vara klar under våren och förhoppningsvis ska det då fungera bättre. Mvh skolledningen

Snöbollskastning

Nu när det har kommit snö leder det dessvärre till farlig snöbollskastning. Flera av våra elever i år 8 är delaktiga i hetsiga snöbollskrig vid Mälarhöjdens centrum på rasterna. Tyvärr blir det mycket spring på gatorna och in på Konsum och det finns risk för skador på både elever och förbipasserande.

Vänligen prata med era ungdomar om detta så att ingen kommer till skada.

Borttappade kläder

Hej alla i årskurs 8

Borttappade kläder finns att hitta vid expeditionen till och med nästa vecka. Efter det kommer skolan att skänka de kläder som finns kvar till behövande.

Om ni vet av er att ni har några kläder borta bör ni alltså kika där senast nästa vecka för att ha chansen att få tillbaka dem.

 

Pepparkakshus onsdag 29/11

På nästa schemabryt ska ni bygga ett pepparkakshus i grupp. Dagen är uppdelad på fyra olika pass:  

PLANERA & SKISSA – gör en modell att bygga efter.  

KAVLA, SKÄR UT & GRÄDDA – förvandla er modell till husmoduler.  

DEKORERA & LIMMA – gå loss med kristyr och nonstop och limma ihop ert hus.   

PYNTA – skapa t.ex. träd, tomtar och snö att ha runt huset.

Tider för klasserna: 

8A: 09-14 

8B: 10-15 

8C: 09-14 

8D: 09-14 

8E: 09-14 

Detaljerat schema finns på årskursens anslagstavla och vid entrén.  

Väl mötta!

Mentorerna i år 8

Sida 1 av 4

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén